Aksaray, Türk Mutfağı Haftası kapsamında “Aksaray Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi” Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi’nin iş birliğiyle 15 Temmuz Milli İrade meydanında açıldı. “Aksaray Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi”..
Aksaray, Türk Mutfağı Haftası kapsamında “Aksaray Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi” Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi’nin iş birliğiyle 15 Temmuz Milli İrade meydanında açıldı.
“Aksaray Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi” Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek ve Aksaray’da görev yapan daire amirleri tarafından açıldı.
Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, Türk mutfağının zenginliklerini ve Aksaray’ın yöresel lezzetlerini tanıtmayı amaçlıyor.
Sergiye katılan ziyaretçiler, Aksaray’ın eşsiz lezzetlerini tatma ve yöresel ürünleri yakından görme fırsatı buluyor.
“Aksaray Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi”, Türk Mutfağı Haftası boyunca ziyaretçilere açık olacak ve Türk mutfağının zengin çeşitliliğini ve Aksaray’ın kültürel dokusunu keşfetmek isteyenleri bekliyor olacak.
Bir gün sürecek, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda açılan sergi stantlarını gezen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu yemeğin, tarih, kültür, inanç ve deneyimi aktardığına vurgu yaparak, “Türk mutfağı, milli karakterimizin de bir yansımasıdır. Sofralarımız, misafirperverliğin ve kadim aile kültürümüzün taşıyıcısıdır. Aksaray mutfağının bu zenginliğini daha ileri düzeye taşıma noktasında tanıtım ve coğrafi işaret almış bütün lezzetlere ilaveler yapacağız. Bu noktada öncülük yapmak için başta hanımefendiler olmak üzere tüm kuruluşlarımıza desteklerimizi en ileri düzeyde sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.
Sergide Aksaray’ın yöresel ürünleri İnceelek Tatlısı, Tulum Kebabı, Eşmekaya Yoğurdu, Aksaray Tahinlisi, Şerbetli Pide, Köpük Helva, Gelveri Ekmeği, Şeker Böreği, Asker Kurabiyesi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)