Aksaray’ın lezzet haritası bu festivalde çizildi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ödül töreni sonrası yaptığı konuşmasında; Aksaray yemek kültürünün yaşatılması amacıyla Aksaray’da bir “Gastronomi Evi” kurulacağını müjdesini verdi. Aksaray Turizm..
Aksaray’ın lezzet haritası bu festivalde çizildi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ödül töreni sonrası yaptığı konuşmasında; Aksaray yemek kültürünün yaşatılması amacıyla Aksaray’da bir “Gastronomi Evi” kurulacağını müjdesini verdi.
Aksaray Turizm Meslek ve Lisesi’nin öncülüğünde düzenlenen Bölgesel Gastronomi Festivali, İlgi büyük oldu.
Festival, Türk mutfağının tanıtımına katkı sağlamayı ve bölge turizmini canlandırmayı hedefliyor.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında “Gelin Tanış Olalım” temasıyla gerçekleştirilen Aksaray Lezzetleri Festivali, Uluırmak Uygulama Oteli Saklıbahçe’de yoğun katılım ile gerçekleştirildi.
Geleneksel mutfağın yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen etkinlik, yoğun ilgi gördü.
Festivalde Aksaray’a özgü corafi işareti almış birçok yerel ürün ve lezzet tanıtıldı. İnce elek tatlısı, şerbetli pide, tahinli pide, Gelveri ekmeği ve Eşmekaya yoğurdu gibi coğrafi işaretli tatlar, katılımcıların beğenisine sunuldu.
, Uluırmak Uygulama Oteli Saklıbahçe’de kurulan festival alanındaki tezgâhlarda birbirinden leziz ürünler sergilendi.
Aşçıların maharetlerini sergileyip iddialı ürünler ortaya çıkarmaları katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.
Festivale Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun yanı sıra Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve diğer il müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katılım sağladı.
Yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alan Bilal Serttaş, Öner Faz, Serkan Çalışkan, Deniz Göçer ve ünlü sanatçı Gülşen Kutlu, Yarışmacıların hazırladıkları lezzetleri tadım yaparak değerlendirdi.
Açılışa katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, stantları tek tek gezerek yöresel ürünler hakkında bilgi aldı. Festivalde Nevşehir ve Kırşehir’den de katılımlar olurken, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, Kırşehir mutfağına dair bilgileri de paylaştı.
Festivalde okul öğrencileri tarafından hazırlanan yöresel ürünler, oluşturulan puanlama sistemiyle değerlendirildi. Türk mutfağının zenginliklerinin Aksaray’da sergilenmesi özellikle Orta Anadolu yöresinin zengin mutfak kültürünü yansıtan ürünlerin bu kadar başarılı bulunması, okul müdürü Ergün Demirer’in tebrik edilmesine vesile oldu.
Okul Müdürü Demirer, “Türk Mutfağı Haftası kapsamında aslında biz Aksaray’ın mahreç işaretli ürünlerinin daha da tanıtılmasını amaçlıyoruz. Bugün okulumuzda düzenlenen Aksaray Lezzetleri Festivali’nde yöresel birçok yemeğimizi ve tatlımızı hazırlayarak katkı sunan tüm öğrencilerimize ve yoğun ilgi gösteren halkımıza teşekkür ediyorum” dedi. Festival, Aksaray yöresine özgü lezzetlerin tanıtılmasına önemli bir katkı sunarken, Aksaray’ın zengin mutfak mirasına da dikkatleri çekti.
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ödül töreni sonrası yaptığı konuşmasında; Aksaray yemek kültürünün yaşatılması amacıyla Aksaray’da bir “Gastronomi Evi” kurulacağını duyurarak, “Bu tür zenginlikler, turizme büyük katkı sunacak. Aksaray artık sadece sanayi değil, gastronomi ve kültürel değerleriyle de öne çıkan bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)